Història del TTI

El Tennis Taula Intercomarcal podríem dir que va començar l’any 1975, gràcies a un campionat individual local organitzat pel club CPP La Farga, on quedà com a primer classificat en Llibert Rosell (“El Maestro“), en aquells moments jugador del mateix club. El campionat es va disputar amb una taula feta a mà pels jugadors del CPP La Farga, la qual respectava les mides que marcaven les federacions de tennis taula.

Foto: Trofeu del 1er classificat del campionat individual local a La Farga.

Un any més tard, al Juliol de 1976, es va disputar un campionat entre federats i aficionats a la Festa Major de La Farga. Va ser en llavors quan on un grup de jugadors (Ton Oliva, Jordi Serra i Enric Roca) van decidir fer el primer Campionat Comarcal d’Osona per equips (Lliga Comarcal). Els equips que van participar no van ser pocs: Vic TT, Orfeó (Vic), Bisaura (2n equip del Sant Quirze TTC), Sentfores, TT Sant Quirze, Pompeu Fabra, St. Julià de Vilatorta, Rupit, La Plana, Vilanova de Sau, Guilleries, TT Casal de Montesquiu, entre d’altres.
En aquest punt és el que cal remarcar: aquesta lliga no s’ha deixat de fer des de llavors, i va ser aquella la primera lliga de l’actual TTI (Tennis Taula Intercomarcal, abans anomenada Comarcal).

Més endavant, la temporada 1977-1978, es va iniciar un nou torneig comarcal: la Copa Primavera. Un torneig amb sistema d’eliminatòria directe, però no individual sinó per equips.

L’any 1979 la cosa ja s’anava animant més, i apareixien torneigs com les 12hores del TT Tona, on l’equip vençedor va ser el CPP La Farga.

La Farga anava a per totes i va aconseguir un gran objectiu l’any 1980 en guanyar, per primera vegada, la tercera edició de la Copa Primavera, a Rupit. La final va ser molt disputada, i tota la gent que hi va assistir va marxar molt contenta i satisfeta de veure el gran potencial d’aquest esport. Entre els assistens hi havia la prescència de J. M. Palés (campió d’Espanya del mateix any) i la penya Solera de Barcelona.
En aquesta mateixa temporada, Curto, Salamanca i Rossell, del CPP La Farga, participen en unes eliminatòries individuals provincials de 3era categoria a Girona. Tots tres van quedar classificats per la final, cel·lebrada el dia 3 de Maig del mateix any, a Figueres. En aquestes, el campió va ser Curto, 2n Salamanca, 3r Rosell i 4rt Roure (de la Bisbal).
No obstant això, “El Maestro” no parava, i va decidir organitzar un curset d’ensenyament per els més joves on van apuntar-s’hi uns 25 jugadors/es. Més endevant, 6 d’aquests/es van participar en competició al Campionat individual escolar al pavelló municipal d’esports de Vic. El resultats van ser:

  • Anna Vinyeta (9 anys) campiona de categoria aleví.
  • Mª Teresa Rosell campiona de categoria infantil, passant així amb els juvenils, on quedà en segon lloc.

L’any següent, al Març de 1981, s’enfrontaren la selecció provincial de Tarragona contra la selecció comarcal d’Osona. Aquesta competició va contar amb la participació de 48 jugadors (24 a cada una de les seleccions). El resultat va ser 62 a 32 a favor de la selecció Tarragonina.

A la primavera d’aquest mateix any, es va fer el 1r Campionat Femení d’Osona (aleví). Van participar-hi 4 equips de Vic, un de Manlleu i un de la Farga, on un dels 4 equips de Vic en va ser el vençedor.

Cal destecar, al Setembre de 1981, que la CPP La Farga va ser escollida, per unanimitat, la millor entitat esportiva de la comarca d’Osona 1980-1981. Més endevant, l’any 1982, el CPP La Farga va ser distingida per la Federació Barcelonesa com a millor entitat esportiva de 3a provincial.


(en construcció)

Theme by Anders Norén