1-3  /  0-1     Jordi Forcada  –  Arnau Quintana
     1-3  /  0-2     Tània Riera  –  Àlex Alejo
     0-3  /  0-3     Fèlix Martin  –  Lluís Victori
     3-1  /  1-3     Forcada/Riera  –  Quintana/Victori
     3-2  /  2-3     Jordi Forcada  –  Àlex Alejo
     0-3  /  2-4     Fèlix Martin  –  Arnau Quintana
     3-2  /  3-4     Tània Riera  –  Lluís Victori

Crònica extensa i intensa del partit:

Un encontre molt llarg el que s’ha viscut aquesta tarda a Vic en motiu del gran derbi, tres hores de joc. Emoció, nervis, tensió, patiment, exaltació, alegries i desànims. Tot. En partits així, més complets no poden ser.

Al tema esportiu, victòria vigatana amb un començament de partit molt favorable a ells que ha posat molt difícils les coses als del Mont-rodon que no volien sortir escaldats i tenir un resultat millor de cara a la tornada. Arnau Quintana és el gran artífex de la victòria ben acompanyat pels seus companys de files. Pel Mont-rodon Jordi Forcada i Tània Riera, que avui s’ha estrenat amb una victòria final han estat els caps de l’equip.

El partit:
Partit clau i important per començar on es podien decidir moltes coses i així ha estat. L’Arnau Quintana ha sortit sabent molt el que havia de fer per buscar el partit i s’ha posat a la defensiva amb molt pocs atacs. Això ha provocat que en Jordi Forcada ha hagut d’assumir la responsabilitat d’atacar per posar el partit al seu cantó i començant molt fluix en atac ha fet massa difícil superar els primers passos del partit. A partir del tercer joc ha jugat com acostuma a ser, més agressiu i ha entrat en el partit tot i ser molt igualat en tot moment. Guanyant aquest joc tornava a començar el partit. El quart ha estat la continuació, però tot i anar per davant del marcador per la mínima diferència ha arribat al final amb un 10-9 en contra. Aquest ha estat el gran punt de tot l’encontre. Llarguíssim, canvis de domini i rescat de boles que tocaven la xarxa per continuar, ha acabat amb una pilota de l’Arnau que marxava pels pels. Amb dos avantatges per en Jordi que no ha sabut igualar el marcador, i la primera que ha tingut l’Arnau, ha aconseguit aquesta important i treballada victòria. Un partit molt dur i de desgast pels dos que s’ha quedat pel cantó vigatà.
Molts nervis hi havia avui al partit, i aquest cop la víctima ha estat la Tània. L’Àlex Alejo en canvi ha jugat tranquil i a anar fent la seva feina, encanvi ella s’ha vist superada pels nervis i ho ha pagat amb un joc que no ens tenia acostumats a veure i la seva davallada anímica. Tot i que els jocs anaven caient molt ajustats, sempre diferència mínima, ella no tenia la confiança per jugar el seu estil i nivell. L’Àlex ha jugat bé combinant la defensa dels atacs de la Tània i amb entrades en moments precisos que desestabilitzaven la rival. El primer per l’Alejo, segon per la Tània, i els altres dos per l’Alejo de nou feia que els de casa tenien un marcador molt bé al seu favor amb un 2-0 molt important.
En el tercer partit, domini de principi a fi per en Lluís Victori que amb el joc que ens té acostumats a veure no havia de passar masses angúnies. En Fèlix ho ha provat, però sempre anant a remolc de l’adversari complica massa les coses a vegades i aquest ha estat el cas d’avui. La victòria no ha estat del tot plàcida, però sempre sota el seu domini. El Vic ja marxava amb un 3-0 a favor abans dels dobles.

Principi d’una remuntada del TT Mont-rodon amb un partit de dobles que havia de ser clau al principi però que ara ja no era tan decisiu. La Tània un cop recuperada anímicament del partit d’abans ha volgut jugar i ha la tingut raó sabent que seria important. Juntament amb en Jordi han aconsguit estrenar el seu casiller després de 2 encontres en blanc. Tot i això la parella Quintana / Victori ha començat guanyant el primer amb molts errors de’n Forcada. Aquí la cosa ha canviat i els del Mont-rodon amb un joc més agressiu i precís des del començament ha fet retornar-els la il·lusió i, tot i patir com sempre, el bon joc fent anar darrere els rivals tot portant sempre la iniciativa. Guanyant els tres jocs seguits treien el partit tot i que al quart els hi han remuntat un joc molt a favor però decidint als avantatges.

Un partit que a priori semblava clar per en Jordi s’ha complicat i s’ha hagut de resoldre al cinquè i definitiu joc. Dos primers jocs molt i molt clars feien la victòria molt còmode. A partir d’aquí l’Alejo ha entrat en el partit i fent el bloqueig molt bé complicava les coses i sembrava dubtes amb en Jordi que es veia superat en els dos següents jocs i anant sempre a remolc patia massa. Un inici del cinquè mostrant totes les armes necessàries feia que en Jordi anava al canvi de camp amb lleuger avantatge que s’ha confirmat fent un joc sense deixar oposició i molt segur. Un parell de punts de l’Àlex i prou ha fet sentenciar el partit i deixar el patiment a la taula. El partit anava amb un nou aire ja amb un 3-2 al marcador, sabent que ara venia el partit decisiu de la victòria local jugant l’Arnau.
Doncs si, l’Arnau no ha fallat al seu partit i ha sentenciat per els del Vic B sent eficaç i segur en el joc. En Fèlix no ha pogut fer res i s’ha trobat tota l’estona fora del partit sense massa saber què fer. Només en el segon joc ha pogut fer més punts tot i tampoc fer perillar res. El primer i el tercer molt clars. Només s’ha de veure que el tercer ha acabat amb un 11-1 per l’Arnau, que de sorpreses no en volia avui. 4-2.

Amb la victòria del Vic ja decidida, només es podia maquillar el resultat pels del Mont-rodon amb el permís d’en Lluís Victori i una bona demostració de la Tània de com sap jugar si està centrada i tranquil·la. El primer joc ha estat per en Lluís manant sempre i no deixant trobar còmode la rival. En el segon, la Tània s’ha anat trobant més a gust amb el joc que en Lluís li feia més defensiu que atacant i ho ha aprofitat per imposar el seu joc més agressiu i sentenciador. El tercer amb la mateixa tònica capgirava el marcador i la Tània es trobava més bé i tot, es veia en el marcador. En Lluís no ho havia dit tot i el quart ha tornat a imposar el seu joc atacant una mica més de començament i tornant a dominar que al final ha estat bastant clar. Massa precipitació visitant li ajudava. El cinquè ha començat amb dos atacs inicials d’en Lluís que sortia amb força però li han igualat de seguida i fent el canvi de camp a favor de la Tània. Nova empenta de la del Mont-rodon que es distanciava amb un 8-4 molt bo, i només un temps mort per en Lluís l’ha fet reaccionar amb un 8-6, i quan aquest volia pressionar amb un bon sac la Tània li ha contrarrestat molt bé i amb aquest punt li ha trencat la remuntada i les esperances de guanyar-la fent ella tots els punts que faltaven. Alegria per la Tània Riera que d’aquesta manera aconseguia la primera victòria de la temporada i un bon cop moral de cara a la segona fase de la lliga.

Un partit amb un començament molt bo de 3-0 pels de Vic. Reacció amb el dobles i un ajustat partit igualava una mica la cosa. Sentència del Vic amb un Arnau molt segur, i un punt important de la Tània que deixa aquest 4-3 que dóna moral al TT Mont-rodon pel partit de tornada.

Els nervis han decidit massa els primers partits i uns ho hem pagat més car del compte, però amb un partit així podia passar. Els del Vic també m’esperaven molt a mi i sabien quin joc m’havien de fer per por de que no sigués superior a ells, ens coneixem massa.

Gràcies per la vostra atenció.

Jordi Forcada