Entrevistes

Entrevista a Llibert Rosell

 

Llibert Rosell “El Maestro”
Actual jugador del club Sant Quirze de Besora TTC.
73 anys · 24 d’Agost de 1936.

 

Quants anys fa que jugues a l’intercomarcal?

Des dels inicis del club CPP La Farga. Els del meu club vam impulsar la lliga comarcal d’Osona, junt amb el Vic TT. 

Ens podries fer 5 cèntims de l’evolució d’aquest campionat? diferències i similituds. 
Les diferències que hi ha al comarcal, i en les diferents competicions de tennis taula, des de llavors fins ara és que:

 • Els partits eren al millor de 5 partides i no de 7 com fins ara. Tot i així, sempre s’ha respectat el fet de jugar totes les partides, encara que un equip ja n’hagués guanyat 3 (4 actualment).
 • Les pilotes eren de 36mm i no de 40mm.

En quan a l’organització de la lliga, sempre s’ha sigut una mateixa pauta reglementària. 

D’on et va venir l’afició del tennis taula? 
Vam començar a jugar, junt amb en Salamanca, amb una taula que no tenia ni les mides establertes, fins que ens en vam fer una a mà, i d’aquí vam engegar la primera Lliga Comarcal.

 

Durant tots aquests anys hi ha hagut èpoques amb més i menys participació, ens en pots fer una valoració, i com veus la situació actual? 
La participació ha estat i és més o menys la mateixa que fa anys enrere. Podríem destacar una mínima participació fa 8 o 9 anys, però sempre ha sigut una lliga on molta gent hi participa. 

Quin és el secret per mantenir-se durant tot aquest temps? 

 • No deixar de jugar i participar. “PRIMAVERES, ESTIUS, TARDORS, HIVERNS… no parar mai!!!”
 • No fumar, no beure, i cuidant-se sempre una mica.  

Saps que ets una persona molt respectada, apreciada i un gran referent per la “família pimponera” del Tennis Taula Intercomarcal. Com et sents? “El Maestro” té carisma?
Jejeje “El Maestro” és un motiu que em va posar l’Enric Roca, referent a que sóc un jugador defensiu que torna molta pilota. Això li anava molt bé a la “quitxalla” que entrenava. D’aquí ve aquest nom.
Em sento orgullós de tot això viscut, i que la gent ho pugui viure i ho pugui anar disfrutant durant tots aquests anys. En part, m’agrada que la gent em vagi tractant de tu. Això em fa sentir més jove i més aprop de la gent que tinc en el món del tennis taula. 

Ens quins clubs has jugat? 
 • CPP La Farga: 1975-1987
 • TT La Farga-Montesquiu: 1988-1996
 • Sant Quirze de Besora TTC: 1996-encara jugador d’aquest club. 

Quin és el millor o millors records que guardes del tennis taula?  
Me’n recordo de molts. Quan jugavem a 2a provincial, els desplaçaments ens ho passavem d’allò més bé (sopar, anar al bingo, etc. encara que tornéssim a casa amb una derrota sempre ho cel·lebravem); quan participavem en els campionats individuals d’Osona; l’expedició catalana a Avignon (França) amb La Farga, l’Olot, el Vic, el Torelló; etc. 

Quin és el teu paper amb l’actual Sant Quirze? Com et sents aquí en aquest club? 
Sempre miro de mantenir el material en condicions, sóc un actual jugador d’aquest club i participant del TTI (Tennis Taula Intercomarcal), sóc una des les persones al club que té més temps lliure i, per tant, preparu tot el material i taules per entrenar, omplir actes abans del partit, treure teranyines amb una escombra si fa falta, cuotes dels socis, venda de loteria pel club, en fi… una mica de tot.
I en aquest club em sento com en tots els clubs que he estat: molt i molt bé. Un tracte espectacular.  

Què significa per tu el campionat intercomarcal? 
La meva vivència. Si em treuen el ping-pong malament! és lo que em dóna vida. Sempre gemego de tot arreu, perquè jo ja sóc vell, però quan jugu a ping-pong, em passen tots els mals de cop. 

Com et sents després de viure tants anys en el món de l’intercomarcal? 
Perfectament bé, molt satisfet i desitjo que això, el tennis taula intercomarcal, segueixi endavant i que duri tants anys com sigui possible. 

Quant valen les sabates que portes? 
36 euros. Adidas. negres i blanques. Però mira, tinc aquestes sabates per jugar a tennis taula que sempre m’han anat molt i molt bé: les skater, comprades al Mercalçats fa 20 anys. Ara només les portu per entrenar perquè, com pots veure, estan foradades per davant. Això és degut a que em van quedar petites, i per no llençar-les les hi vaig fer un forat a la punta perquè sinó em feien mal al dit gros. 

 
Quin capritxu et permets diariament?

Capritxu no en tinc cap, però tinc la costum de menjar-me cada dia abans d’anar a dormir, un plat de sopa ben calentó i una fruita. Vida sana!

Entrevista feta per: Eduard Morató i Lluís Burgaya.

8 Comments

 1. Enhorabona Llibert per estar encara en plena forma i enorabona també als que han fet aquest blog. Poc ens ho podíem imaginar que la llavor sembrada l'any 1975 continuaria donant fruits al cap de tants anys. Gràcies per fer viure aquesta bonica planta i per anar-la regant, any rera any, amb la vostra participació. Una abraáda a tots els amics d'Osona, Jordi Serra

 2. Anònim

  Eduard i Lluís, moltes gràcies per l'entrevista, ha quedat molt bé.

  M'ha fet molta gràcia veure un comentari de'n Jordi Serra que feia molts anys que no sabia d'ell però veig que, a més del tennis taula internacional, també segueixes el nostre, el de casa.

  Salutacions personals per a tu si ho veus i per a tot el món “pimponeru” !
  Visca el tennis taula i visca els catalans!

  Llibert Rosell, “el maestro”.

 3. Felicitats i gràcies Llibert pel teu entusiasme, simpatia i cordialitat. Ets és un referent en la història del Tennis Taula comarcal i intercomarcal. Encara recordo alguns dels difícils i llargs encontres que junts varem protagonitzar, ambdós “superdefensius”. És una satisfacció comprovar com el tennis taula intercomarcal segueix més viu que mai. Enhorabona a organitzadors i participants per mantenir aquesta flama tant viva. VISCA “El Maestro” i VISCA el TENNIS TAULA de les nostres comarques.

  Enric Roca (Vic T.T.)

 4. Anònim

  Ets molt gran Liberto! i no pas només d'edat,sinó per tot el que has fet i aportat,i segueixes fent juntament amb nosaltres.

  Els dos anys que vaig passar a Sant Quirze vaig estar com un “pollet” gràcies a tu,Camps,Masnou..el dia de partit l'acte feta i la pilota a la taula,tot net/preparat.Un dia d'entrenu arribava i et veia treien les 'teranyines'..jeje és verídic.
  Aqui tens un deixeble,t'aprecio i t'apreciem tots Llibert,gràcies a tu. Seguim continuant amb el que més ens agrada,TTI.

  salutacions a tots els ex i actius pimponerus comarcals,
  Lluís Burgaya

 5. Enhorabona als autors del blog i al “maestro”. És un privilegi poder comptar amb companys com vosaltres i com tots els de la família del tennis taula.
  El “maestro”, en Llibert ens encomana l'entusiasme, ens fa passar la mandra i disfruta jugant i també disfruta quan ens ho té tot a punt: els caramels per l'àrbitre, les ampolles d'aigua….
  Ens veiem a entreno…. o al proper torneig!

  Joan Camps. 6-10-2009

 6. Anònim

  “Liberto, vaja crack que estàs fet!! Si no fos per en Camps i tu no sé pas si hauríem aguantat tants i tants anys (des del 1975) que nosaltres, el CTT Sant Quirze va jugar també la primera lliga intercomarcal.

  Ostres i m'ha sorprès això de les sabates, Liberto! Mira que tu ens insisteixes sempre que hem de jugar amb la camisa per dins dels pantalons i tu, ara resulta que portes un forat a la sabata!!! Això a Sant Quirze no ho podem permetre i per tant, com a membre de la Junta, ja faré alguna gestió per veure com ho podem arreglar.

  Felicitats Liberto i cuida't molt, que e! t necessitema a “tope”.

  Amb tot l'apreci i admiració del món, el teu company de club

  Joan Masnou”

 7. Lluís peix

  Recordo partits que jo era un marrec i ara ja sóc pare de dues criatures. El temps ha passat però sembla que per segons quines persones, no ha passat i viuen i transmetren les seves vivències com si fes quatre dies.

  Endavant Llibert i a tots els companys del intercomarcal que fan que tot sigui més fàcil i proper per aquells que vam estar un temps a la nevera.

  Salutacions!

 8. Anònim

  Jo, Llibert Rosell, alias “El Maestro” de ja fa molts anys, us dono les gràcies a tots els companys del T.T. Intercomarcal per les mostres d’amistat i afecte que sempre m’heu donat i que seguiu donant-me. Sapigueu tots que si no fos per vosaltres, jo no seria el que sóc. Moltes gràcies!

  Amb aquesta petita i senzilla entrevista feta per aquests companys del T.T. Sant Vicenç com són l’Eduard Morató i en Lluís Burgaya he pogut veure com grans companys d’aquest esport i de molts anys enrere com per exemple en Jordi Serra, jugador en els anys 75/76 i que suposadament segueix dins la Federació Internacional del TT., no deixa de seguir el de casa nostra. Felicitats Jordi! Rep una forta abraçada.

  A l’Enric Roca recordant aquelles llargues partides que no s’acabaven mai, quan ens enfrontàvem tu i jo i que fins i tot crec que més d’una vegada ens havien hagut d’aplicar la regla d’activar, eh? Cosa que la majoria de jugadors actuals desconeixen aquesta regla ja que ara tothom va a l’atac i els punts són molt ràpids. Enric, ja ho veus, els defensius estem morts!

  Amb en Lluís Peix l’hi dic que és veritat, que són molts anys que portem en aquest esport, encara que et sembla que per mi no han passat, no ho creguis, ja que sempre hi ha coses, el que passa és que al mig de tots vosaltres em feu sentir més jove i vital per deixar de pensar en aquestes petites coses.

  A tu Lluís Burgaya et diré que no només jo estic orgullós i content que els anys que has estat amb nosaltres t’hi hagis trobat d’allò més bé, sinó que també ho estan la resta de components del TT. Sant Quirze. Aquest club té les portes obertes a tots, i si algú no es troba a gust en el seu club, aquí el rebrem sempre amb els braços oberts.

  Joan Camps, a tu que t’haig de dir? Tots sabem el què fas per el tennis taula local, no té preu. Sense tu, jo tampoc podria fer tot el què faig, que sigui per molts anys Joan!

  Masnou, gràcies per les bones intencions de voler fer alguna cosa per canviar-me les espardenyes foradades però ja saps que no tenen substitut. I referent a la samarreta per fora o per dins… Oi que fa més goig i fa de més endreçats per dins? Sóc un tocat i posat, ja ho sé, però què hi farem. Salutacions Joan, i a seguir passant-les p… Ah! Però els contraris també, oi?

Leave a Reply

Theme by Anders Norén