Nom i Cognom: Josep Campderrós
Data de naixement: 01/12/1959
Club actual: Club Tennis Taula Arbúcies

-Com van ser els teus inicis en el món del tennis taula?
Als anys 70 un dels llocs d’esbarjo eren els “Salons Recreatius” allà hi havia el futbolí, el billar i ……les taules de ping-pong. Amb 12 anyets aquest era el punt de trobada amb els amics, allà passàvem les tardes del dissabte, jugant. Aquí vaig començar a fer els meus primers cops amb les pales de suro.
Després de més de 30 anys sense tocar la pala, un company de feina amb va engrescar per participar en el Torneig de Festa Major de Sant Celoni. Vaig quedar tercer classificat en categoria amateur. Recordo aquell primer podi amb molta sorpresa i satisfacció.
Els amics del CATT Sant Celoni em van proposar anar a jugar amb ells, hi vaig estar un any competint en categoria de veterans. Aquí vaig descobrir el tennis taula a nivell de club.
Aprofito l’ocasió per agrair als companys de Sant Celoni tot el que em van ensenyar.
Com podeu deduir, vaig començar molt tard en això del tennis taula.

-Se sap que tu ets l’ànima i un dels creadors del CTT Arbúcies. Com va anar això i amb qui més ho vau fer realitat ?
Després de la meva l’etapa a Sant Celoni em vaig preguntar per què no fer un club a Arbúcies. Amb uns quants amics anàvem jugant regularment, en Xavier Riera, Pere Soria, Jordi Martí, en Navi. A finals del 2011 ens vam constituir com a club i l’any següent ja competíem a la LLiga Intercomarcal.
Som un club novell (riures).

-Ets un jugador ja consolidat en l’Intercomarcal després de tants anys participant. Ets una persona tranquil·la i temperada, et defineixes igual com a jugador?
Em considero un jugador humil, intento ser competitiu i lluitar tots els punts, dintre de les meves limitacions, que no són poques. Un altre tret característic és que sóc molt observador, procuro aprendre del altres. Per altra banda, com he dit abans, vaig començar molt tard en la pràctica d’aquest esport, a la meva edat tampoc tinc gaire marge de millora.

-Quin és el teu millor resultat que has aconseguit?
Tercer classificat en el rànquing de la Lliga 2016. A nivell d’equip, resultat del qual estic més orgullós, tercers classificats de la Lliga TTI la temporada 2017.-Tens algun jugador com a referent?

Sempre m’ha agradat molt en Jean Ove Waldner. També tinc estima per en “Juanito” pel seu carisma. A nivell català la gesta d’en Jordi Morales, Campió Mundial Adaptat, és digna d’admiració.

-I alguna mania o ritual abans de començar un partit?
Diria que no, de fet no sóc supersticiós. Per mi és més important escalfar bé i sobre tot la part psicològica, afrontar els partits amb la màxima concentració.

-Esteu anant en les primeres posicions de la Lliga Intercomarcal, us veurem alguna vegada lluitar per la victòria?
No és un objectiu que ens obsessioni, però sí, ens faria molta il·lusió poder guanyar algun dia la Lliga Intercomarcal. Som conscients que, avui per avui, competeixen equips amb molt potencial, que tenen a les seves files jugadors molt competitius, amb experiència, que militen a lligues nacionals, diria que nosaltres encara no hem assolit aquest grau de maduresa. Tampoc hem d’oblidar als joves d’altres clubs que pugen amb empenta. Tot i així, aquesta temporada mantenim les opcions d’accedir a la fase final, a veure si podem de fer un bon paper.

-Aquesta és la vuitena temporada que des del CTT Arbúcies participeu a la Lliga Intercomarcal. Quina valoració en feu de tots aquests anys?
Molt positiva, és una competició que ens agrada molt, ens ho passem molt bé. El bon ambient que es viu no es troba en altres lligues oficials. A més, ens ha permès conèixer a altres persones i fer bones amistats. Hi ha setmanes que valores més el retrobament amb els companys que el propi partit. Que per molts anys més en puguem seguir gaudint tots plegats.

-El vostre club també ha participat molts anys de l’Intercomarcal Escolar encara que sigui amb pocs jugadors, però constant. Com treballeu el planter al vostre poble?
Som conscients que hem de créixer, necessitem nous jugadors per tenir continuïtat com a club, tenim clar que sense treball de base no hi ha res a fer. Aquest any tenim un grup d’iniciació que entrenen dos dies per setmana i també participen a la competició Escolar. En aquest sentit crec que des dels Clubs TTI s’està fent una gran tasca, veure 30 o 40 nens en les trobades escolars fa molt goig.
Per part nostre, estem preparant una sèrie d’activitats dirigides a les escoles del poble, així com un torneig interescolar. Hem de dedicar més esforços per atraure nous jugadors i augmentar el planter.

-Aquesta temporada heu començat a disputar la Lliga Territorial de Girona. Com us està anant?
La veritat es que molt bé, anem primers classificats a Segona Territorial, som clars candidats a l’ascens a 1a Territorial. El nostre objectiu a dos anys vista es pujar a Preferent. Crec que és la categoria que ens pertoca pel nostre nivell actual de joc i tenim equip per aconseguir-ho.

-Quin futur li podem veure amb en Josep Campderrós i el CTT Arbúcies?
Enguany, per primer cop en molt temps, no estic gaudint del tennis taula, arrossego una tendinitis al genoll esquerra i acabo els partits amb dolor, pràcticament no entreno, i el que es pitjor, segurament hauré de passar pel quiròfan per recuperar-me. Les lesions són el gran problema dels esportistes. El meu propòsit es continuar competint fins que el cos aguanti!!
A nivell personal, cada vegada m’atrau més fer d’entrenador, poder formar nous jugadors, inculcar els valors de l’esport als més joves és molt gratificant.
Nosaltres som un club petit i modest, els nostre objectiu més prioritari seria disposar d’un local propi dedicat exclusivament a la pràctica del tennis de taula, malauradament han passat els anys i encara no el tenim. Disposar d’unes instal·lacions idònies ens ajudaria a créixer.

-A part del tennis taula, practiques algun altre esport?
Ara mateix no, degut a la lesió estic a la nevera! Abans feia trail, marxes populars, alguna cursa…Tot el que sigui esport en contacte amb la natura també m’agrada.
(Si vols afegir alguna altra pregunta que potser ens hem descuidat i creus que pot ser interessant, cap problema).
No vull acabar l’entrevista sense enviar una forta abraçada a tots els amics que formen la gran família del Tennis Taula Intercomarcal. Va per vosaltres!!

Moltes gràcies per la teva atenció.