Jordi Forcada
Actual jugador del TT Mont-rodon
30 anys – 02/09/1983
Quants anys fa que practiques el tennis de taula?
Vaig començar de casualitat a l’estiu de l’any 2000, o sigui que n’ha fet 13. I espero que en siguin molts més.
 
D’on et va sorgir aquesta afició?
Coses de jovent que imites als grans, en aquest cas en Cruski. Ell feia tornejos de tennis taula quan se’n feien a l’estiu, i juntament amb en Jordi Aumatell, que també havia estat jugador del TT Mont-rodon en els inicis, vam voler entrenar una mica per jugar el torneig de Seva que era un dels més importants que es feien per aficionats.
El torneig no em va sortir massa bé, i com a cabut que sóc em vaig proposar entrenar durant tot l’any per la propera edició que al final no es va fer.
 
Ens quins clubs has jugat?
He estat en el Vic TT i ara el TT Mont-rodon.
 
Què ha significat per a tu, l’etapa al Vic TT? I la lliga que vàreu guanyar el 2006?
Per mi el Vic TT és el primer lloc on vaig descobrir què era ben bé això del tennis taula així ja serio i tot el que hi ha al darrere. Allà gairebé ho he après tot el què ser ja que hi he tocat totes les tecles possibles. I gràcies a estar allà he descobert la lliga Comarcal i posteriorment la Intercomarcal que és el que més m’ha captivat d’aquest esport.
La lliga de l’any 2006 jo la vaig viure com a quart jugador de l’equip ja que tenia un gran triplet titular: Borrull, Campro i Nali. Però com que jo només aprenia, em va ensenyar a fer equip, ajudar-los quan feia falta i participar quan tocava.
 
És la sisena temporada amb el TT Mont-rodon. Quina és la situació actual de l’equip i quin és el futur proper?
Per mi estem en un moment molt important després d’haver fet l’aposta ara amb el nou local i tenir joves jugadors que volen jugar amb nosaltres. Seria important per començar a fer el primer relleu generacional i la motivació que dóna tenir jovent a l’equip.
També amb la creació de l’escola del club a través del Club Parc d’Esports de Taradell dóna molta més vida al que fem.
 
Enguany, heu canviat el local de joc per millor i esteu ubicats a Taradell. Mantindreu el TT Mont-rodon i  podríem veure un segon equip que es podria dir TT Taradell?
Si, el fet de tenir un bon local dóna més tranquil·litat i si tot va bé abans de Nadal tindrem més llum al instal·lar-nos focus nous al sostre que ens fan falta.
El nom del TT Mont-rodon hi ha el compromís de mantenir-lo sempre, i la idea que si mai hi ha un segon equip es dirà TT Taradell. Només amb el temps veurem si es podrà fer, però encara falten mínim uns anys.
 
Parlem del TT Intercomarcal. Quan vas començar a ser membre del Comitè TTI?
Si no recordo malament era l’any 2010 quan en Jordi Castells es va posar malalt, un gran amic meu i una persona molt estimada per tots. Va ser en Lluís Burgaya que ens va demanar ajuda a mi, en Campro i en Borrull per tirar endavant aquella temporada. I des d’aquell dia que encara hi estic fins avui i no ser quants dies més.
 
Actualment, n’ocupes el càrrec de president. Rutlla bé el Comitè i el campionat en general?
La presidència és un càrrec important i que porto amb molt respecte per la gran repercussió que té tota la competició que portem a terme. Aquests últims anys la competició ha continuat creixent en tots sentits i tant jo com el comitè n’estem molt orgullosos i que funcioni tant bé.
El Comitè està funcionant molt bé i valoro molt tot l’esforç que fan per tenir sempre noves iniciatives i només pensant en el bé de la competició que ens l’estimem molt.
 
On pot arribar el campionat  Intercomarcal, té un límit? I què significa per a tu el TTI?
Per la meva opinió el campionat Intercomarcal no pot créixer gaire més geogràficament, però si que seria interessant que anessin sortint altres poblacions noves.
El TTI és la meva competició i on he gaudit molt en tots aquests anys que hi porto. Hi he conegut molta gent interessant i m’heu fet sentir de la família des del començament i per mi va ser molt important.
 
Quin és el teu millor resultat i/o palmarès?
Els resultats destacats per mi no són el més important.
Puc dir que he format equip amb el campionat guanyat el 2006 amb el Vic TT, 2n al Top-12 B el 2011 i una 3a posició al rànquing de la lliga 2012.
Però un gran record que tindré serà la 4a posició amb el TT Mont-rodon la Lliga 11-12.

Torneig de Ripoll 2010
Amb quin record et quedes durant tot aquest temps?
Uf, això és massa difícil de dir. Primer la sort de conèixer en Jordi Castells en els meus inicis i un partit que vaig jugar amb en Joan Serra tot i perdre’l 0-3 a Torelló al local vell.
Un punt molt important és la il·lusió de poder crear el meu propi equip, el TT Mont-rodon, i ara més encara creant la pròpia escola.
També no em volia descuidar el gran suport que vaig tenir la meva primera temporada que vaig haver de plegar al gener estant lesionat i tothom demanava i es preocupava per mi. No ho entenia com podia ser si era nou i desconegut. Era l’any 2004. Gràcies a tots!
 
Parlar d’en Jordi Forcada és parlar d’un jugador consolidat  del campionat, bon company a la taula i competitiu. Com et consideres?
Em considero un aprenent encara. Tothom diu que sóc lluitador, constant, amb estil i amb cap.
He estat esportista des de petit i això m’ha marcat sempre. No sóc competitiu com molts, però m’esforço per gaudir del meu joc més plenament i acceptant com sóc.
 
Ens pots fer un breu resum de la situació del campionat Escolar?
En aquests darrers anys s’ha fet molta feina on es pot comprovar el nombre de jugadors que hi ha als equips de la Lliga Intercomarcal de grans que ja empenyen per fer-se un lloc. Ara s’està treballant en aquesta nova segona fornada que mica en mica també puja molt bé. És un treball lent i que  s’ha de cuidar i en què tots ens en beneficiarem en un futur, hi ha molta il·lusió.
 
A qui admires en el món del tennis de taula? Tens algun ídol?
No tinc cap ídol en especial. Hi ha qui diu que m’assemblo amb en Primorac, però no ser per on, jejeje. Intento aprendre coses de molta gent diversa i és així com sóc.
Els que si que admiro són el “maestro”, l’Oller i també en Josep Madurell. Són veterans que sempre continuen batallant però que s’ho agafen amb molta filosofia, m’encanta.
 
Què és el que més t’omple d’aquest esport?
Per mi descobrir el tennis taula em va fer tornar a viure plenament l’esport. Jo vaig ser gimnasta i és el que m’ha atret més des que ho vaig deixar. És tant complet i tant exigent que mai en sabràs prou i et sorprèn. M’agrada molt també perquè és molt psicològic i això m’atrau.
 
Quants anys fa que et vas iniciar com a entrenador?
Jo considero que porto 6 anys fent-ho, tot i que ja col·laborava abans. Estant al Vic TT hi he pogut aprendre molt, però ara amb la meva pròpia escola he complert el meu gran desig i somni des de fa molt i molt de temps.
 
Quin consell donaries a un jugador de tennis taula per a jugar millor?
Primer de tot que confiï molt en l’entrenador o company que tingui amb ell sigui com sigui. Que tingui moltes ganes d’aprendre i que no tot són els resultats ja que és una simple orientació de com evoluciona.
 
Als partits de lliga, als tornejos…sempre et veiem apuntant a una llibreta. Què hi ha en aquesta llibreta?
Jajaja. Allà hi apunto tots els partits que jo jugo o dels meus companys i alumnes d’aquell moment. No és que sigui un estadístic, més aviat per tenir un record per la història.
 
Vols deixar algun missatge a la família del TTI?
Us vull donar les gràcies a tots per lo bé que m’heu fet sentir fins al dia d’avui tot i que em continuareu veient molts anys més espero. M’heu ajudat molt quan m’ha fet falta i espero també haver fet el possible quan se m’ha demanat. Estic a la vostra disposició.
Sou els meus companys i amics, i us estic molta agraït.

Sopar del Comitè TTI 2013