Entrevistes

Entrevista a Lluís Burgaya

Lluís Burgaya
Actual jugador del TT Borgonyà
32 anys – 16/08/1979

Quants anys fa que jugues l’Intercomarcal?

Sumant l’Intercomarcal i l’antic Comarcal, uns 20 anys.
D’on et va venir l’afició pel tennis taula?
A l’escola Vall del Ges repartien fulletons per apuntar-se a fer diferents esports. Entre els quals, el tennis taula, al CTT Gester del Barri de Montserrat de Torelló. Allà va començar tot, devia tenir uns 8 anys.
Així vas començar al Gester?
Sí. També vaig provar el futbol, però finalment vaig saber triar bé, decantant-me pel tennis taula. El Gester són les meves arrels com a jugador, i ens ho passàvem molt bé, érem sagals.
Per quins clubs has passat?
CTT Gester, TT Torelló, Sant Quirze TTC, TT Sant Vicenç, i actualment dins del mateix club, el TT Borgonyà. Aprofito per agrair al Torelló i Sant Quirze per obrir-me les portes al seu dia, un honor haver defensat la samarreta d’aquests clubs històrics.
Vareu fundar el Sant Vicenç. Com va anar?
Alguns jugadors del Torelló tenien la inquietud de crear un club nou. Vaig creure en el projecte i em vaig afegir amb ells. Aleshores jo venia del Sant Quirze.
El club tindrà llarga vida?
De moment ja portem 4 anys, esperem que en siguin molts més! Amb bon ambient i un futur amb joves jugadors que segueixin, tot és possible.
Què significa per tu el teatre de Borgonyà?
És el paradís..jeje poder disputar els partit aquí, és un privilegi. Quan ens van dir amb en Jordi Castells la possibilitat de que el local de joc seria el teatre de Borgonyà, vam estar molt contents. Aquest indret té un encant.
Amb quin record et quedes durant tot aquest temps?
Amb molts, des de l’inici fins ara. Els clubs, partits per equips, tornejos, entrenaments, esmorzars, celebracions…conèixer i compartir molts moments amb tots els palistes que formen part de la família Intercomarcal.
Quin és el teu millor resultat i/o palmarès?
Les lligues per equips, i l’ Escolar, Top-12, Dobles, Rànquing TTI individualment.
Quin és el secret per mantenir-se amb aquest alt nivell durant tot aquest temps?
Il•lusió per començar una nova temporada, dedicació, constància, definir algun objectiu a aconseguir. Tot això amb molt d’amor propi, però alhora, assaborint tot el camí.
Parlar d’en Lluís Burgaya és parlar d’un clàssic del campionat, un gran jugador, un històric i un lluitador. Com et consideres?
Un pur sentiment. Intento donar valor al que faig, no només per passar l’estona, fer-ho amb un sentit. Lluitar cada punt, ser competitiu, millorar, aprendre dels errors, ser un bon company i rival a la taula.
Quant temps dediques a entrenar durant la setmana?
Intento entrenar com a mínim, dos cops per setmana.
Series capaç de dir només dos noms que hagin marcat el teu pas pel món del tennis taula?
N’hi ha uns quants, però s’hi he de triar: en Joan Serra i en Josep Guitart. Per tot el que em van ensenyar als inicis i el temps de dedicació que hi van perdre. No ha estat envà, encara segueixo batallant i organitzant.
Com veus la situació actual del Campionat?
Molt bona. Actualment hi ha 11 poblacions diferents i més de 100 jugadors al rànquing de la lliga. Deu anys enrere, hi havia la meitat de tot això, per això entre tots toca incrementar o mantenir-ho. I us puc assegurar, que el Comitè TTI treballa eficaçment, amb ganes de continuar i millorar cada dia més.
El Vic-Torelló “B” d’anys enrere, era el partit de l’any?
Jeje i tan que ho era! Molta igualtat i rivalitat esportiva. Des del dilluns fins el dissabte de partit només tenia al cap això, concentració al màxim. Recordo que durant tres anys seguits, el Vic guanyava sempre de local i el Torelló també.
I recordes aquell onze que vas perdre l’any 2006?
De fet no el vaig perdre, va ser el global dels dos partits, però recordo el partit perfectament. Ara ja està, en Camprodon, Borrull i Arranz ja m’han “tornat” aquella lliga aquí a Borgonyà. Gràcies!
Normalment no jugues competicions federades encara que el teu nivell t’ho podria permetre tranquil•lament. Perquè?
He jugat durant molts anys a Provincial i Preferent, compaginant també l’Intercomarcal, acabant-ne força cremat…He rebut ofertes per completar equips a nacional, els hi agraeixo que pensin amb mi, però tinc la sensació que ara no ho necessito. En tot cas, ho faria per lliure, per disputar algun open, qui sap.
Explica’ns la teva obsessió amb en Samuel Eto’o.
Uf, és cert. Em transmetia moltes coses que m’han servit també pel tennis taula. Segur que hi ha gent que no li agrada gaire, sobretot pel caràcter, però ser tot cor, comporta això. M’hi sento molt identificat.
El tennis taula ha anat evolucionant. Com has viscut els canvis de normes, material…?
Tot evoluciona i toca adaptar-se. Canvi dels 21 per 11 punts, cola ràpida, pilotes, fustes, gomes, etc. L’ important és, no perdre l’essència del que realment és, un esport molt complet que a la vegada ens agrada.

Primera pala amb la que va jugar
Tens alguna superstició o ritual abans de començar un partit?
Comprovar que la ret estigui ben tensada i normalment tornar-me a cordar les sabatilles.
Què significa per a tu el Campionat Intercomarcal?
Gran part del que sóc. He crescut amb això, l’estimo. Donar la benvinguda als nous clubs i jugadors, i que també se’l facin una part d’ells.
Deixaràs mai el Tennis Taula?
Ja ho vaig fer durant tres anys de jove, també havia acabat temporades que ho pensava fer…però amb el temps hi ha coses que les veus diferents. Mentre tingui al•licients per seguir, no ho deixaré. Encara queda per fer!
Individual A del 2011

2 Comments

  1. Moltes felicitats Lluís, m'ha agradat molt l'entrevista. Àngels.

  2. Campro

    Enhorabona Lluís,

    Espero que segueixis contribuïnt a que el TTI tingui un nivell tan alt!

Leave a Reply

Theme by Anders Norén